9789632901084 2-3 nap Súly: 0.167 kg  Gyártó: Vagabund kiadó »

Vécsey Judit - Kiskirályok kora a magyar történelemben

Akciós!
Az akció időtartama: 2024-05-14 - A készlet erejéig.
Egészen a XII. század végéig a királyi földtulajdon az ország háromnegyed részét tette ki, így nem akadt senki, aki meg merte volna kérdőjelezni az uralkodó hatalmát. Azonban a királyi tekintély lassan visszaszorult, és teret engedett a nagyurak megerősödésének. A bárók…
899 Ft 699 Ft
(666 Ft + 5% ÁFA) / db
Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.
Egészen a XII. század végéig a királyi földtulajdon az ország háromnegyed részét tette ki, így nem akadt senki, aki meg merte volna kérdőjelezni az uralkodó hatalmát.
Azonban a királyi tekintély lassan visszaszorult, és teret engedett a nagyurak megerősödésének. A bárók növekvő hatalma vonzotta magához a köznemeseket, akik hol önként, hol kényszer hatására csatlakoztak a nagybirtokosok famíliájához.
Ezzel a nagyurak olyan, korábban elképzelhetetlen nagyságú magánhadseregre tettek szert, amely lehetővé tette számukra akár az uralkodóval való szembefordulást is.
Különös idők voltak ezek, a hűséget aranyban mérték, az árulás mindennaposnak számított, és amikor egy király még akkor sem érezhette magát biztonságban, ha övé volt a legerősebb hadsereg az országban.
Szövetségek köttettek és bomlottak fel, álruhás orgyilkosok lopakodtak a paloták rejtett zugaiban, míg máskor nyíltan raboltak el és tartottak fogságban uralkodókat.
A feudális anarchia korában Európa királyain túl, hazátlan hercegek, lovagrendek és szerencselovagok is megpróbálták befolyásolni az országunk sorsát.
Csák Máté ezekben az időkben vált az ellenállás szimbólumává, s vette fel a harcot az ősi jogrendért, valamint a nemzeti szabadságért az idegenekkel szemben.

Szerző: Vécsey Judit
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Megjelenés: 2014
ISBN: 9789632901084
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 207 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13

Szállítás

Barion

Házhozszállítás utalás/bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyával választható! - A helyszínen már nem kell fizetni a futárnak! - Szállítási idő: munkanapokon 8:00 és 17:00 óra között - Kiszállítás: a feladást követő első munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.17 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 999 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

Postán maradó utalás/bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel választható. - A kiválasztott postaponton tudja átvenni a csomagját. - Átvételi időpont: az adott PostaPont nyitva tartása szerint. - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.17 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 699 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

MOL/COOP Pont utalás/bankkártya


- A helyszínen már nem kell fizetni a MOL partnerének! - A kiválasztott MOL PostaPonton tudja átvenni a csomagját! - Átvételi időpont: az adott MOL töltőállomás nyitva tartása szerint. - Kiszállítás: a feladást követő második munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.17 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 699 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

Csomagautomata utalás / bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel választható! - A helyszínen már nem kell fizetni! - A kiválasztott csomagautomatában tudja átvenni a csomagját! - Átvételi időpont: 0-24 h! - Kiszállítás: a feladást követő első munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.17 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 699 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések


2017-01-09

Maximálisan elégedett vagyok a termékkel!

Hasonló termékek