9789632900902 2-3 nap Súly: 0.25 kg  Gyártó: Vagabund kiadó »

Péksütemények és házi kenyerek

Akciós!
Tudta Ön, hogy egy perec megmentett egy fejet? Történt egyszer, hogy egy sváb sütőmestert, aki még sohasem volt büntetve, halálra ítéltek. A város grófja a viszont igen kedvelte a népszerű pékmestert, és egy utolsó lehetőséget adott neki, hogy a fejét megmenthesse. A gróf így…
899 Ft 499 Ft
(475 Ft + 5% ÁFA) / db
Tudta Ön, hogy egy perec megmentett egy fejet? Történt egyszer, hogy egy sváb sütőmestert, aki még sohasem volt büntetve, halálra ítéltek. A város grófja a viszont igen kedvelte a népszerű pékmestert, és egy utolsó lehetőséget adott neki, hogy a fejét megmenthesse. A gróf így szólt a sütőmesterhez:
„Ha a harmadik kakaskukorékolásig egy olyan süteményt hozol, amelyen a nap háromszor átlátszik, kegyelmet kapsz.”
A leleményes mesternek nem kellett több, nyomban kötelet formált tésztacsíkokból, meghajtogatta, perecformára alakította és megsütötte. A gróf megcsodálta, megkóstolta és elfogadta a nagyszerű és ízletes találmányt. A pékmester megmenekült, bár később tökéletesítette a tésztát, de azóta perecformájú a perec.
Illetve, tudta Ön, hogy Ferenc József egyik születés-napjára készítettek először császárzsemlét? Az anekdota szerint mindössze egyetlen kis, aranybarna, kézzel formázott finomságot szervíroztak őfelségének, mire az bosszúsan megkérdezte, hogy hány kiló lisztet használnak fel naponta a zsemlesütéshez. Mivel az udvar pékmestere 16 kilogramm lisztet kevert bele a tésztába, a császár úgy rendelkezett, hogy emeljék a lisztadagot 32 kilóra, hátha neki is jut reggelire két zsemle…
De ne rémüljön meg a kedves Olvasó, nemcsak szórakoztató történeteket olvashatunk ebben a könyvben, hanem sok, érdekes, ízletes és méltatlanul elfeledett, otthon is könnyedén elkészíthető péksütemény és kenyér receptet is megosztunk Önökkel!

Szerző: Lévai Anita
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadási év: 2014
ISBN: 9789632900902
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 204 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13

Szállítás

Barion

Házhozszállítás utalás/bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyával választható! - A helyszínen már nem kell fizetni a futárnak! - Szállítási idő: munkanapokon 8:00 és 17:00 óra között - Kiszállítás: a feladást követő első munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.25 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 499 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

Postán maradó utalás/bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel választható. - A kiválasztott postaponton tudja átvenni a csomagját. - Átvételi időpont: az adott PostaPont nyitva tartása szerint. - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.25 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 199 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

MOL/COOP Pont utalás/bankkártya


- A helyszínen már nem kell fizetni a MOL partnerének! - A kiválasztott MOL PostaPonton tudja átvenni a csomagját! - Átvételi időpont: az adott MOL töltőállomás nyitva tartása szerint. - Kiszállítás: a feladást követő második munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.25 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 199 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PostaPont

Csomagautomata utalás / bankkártya


- Ez az opció előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel választható! - A helyszínen már nem kell fizetni! - A kiválasztott csomagautomatában tudja átvenni a csomagját! - Átvételi időpont: 0-24 h! - Kiszállítás: a feladást követő első munkanap - ELŐREUTALÁS ESETÉN VÁRJA MEG, HOGY ELKÉSZÍTSÜK DÍJBEKÉRŐJÉT, MELYET E-MAILBEN, VISSZAIGAZOLÁSKÉNT KÜLDÜNK MEG ÖNNEK. Ebben minden, utaláshoz szükséges adat szerepelni fog. A CSOMAG POSTÁZÁSÁRA AZ UTALÁS MEGÉRKEZÉSE UTÁN KERÜL SOR!

A termék súlya 0.25 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 1 199 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek